Barnens Matskola skapade jag tillsammans med Ami Hovstadius. Vi ville visa hur enkelt och kul det är att laga mat på riktiga råvaror och bidra till att barnen kunde ta plats i svenska kök. Sagt och gjort, 2005 körde vi igång en pilottävling med potatismos. Projektet växte snabbt och var i mitten av 2000-talet Sveriges största matlagningstävling för barn. Varje år lanserade vi ett tema med en råvara i fokus: Gör mos av en knöl 2006, Trilla en köttbulle 2007, Flippa Pannkaka 2008, Pippi på gryta 2009 och Sveriges godaste hemlagade fiskpinne 2010. Vi tog fram kokböcker och råvaruskolor och inspirerade massor av mellanstadieskolor runt om i landet att delta i tävlingarna. Sponsorer var branschorganisationer och livsmedelskedjor samt Operakällaren där finalerna hölls.
I Barnens Bästa Fest som gavs ut våren 2011 samlade vi favoritrecept från barnfamiljer i hela landet. Under Korvfestivalen 2014 lärde vi barn stoppa egen korv.
Till Barnens Matskola har jag levererat koncept, kommunikation, design, event och pressbearbetning och PR, allt i samarbete med Ami Hovstadius.
Foto: Ulf Huett.