Skip to content

 

Resan in i gastronomin började med Barnens Matskola som Ami Hovstadius och jag drog igång 2004. I sju år anordnade vi tävlingar om Sveriges bästa potatismos, köttbulle, pannkaka eller fiskpinne där vi engagerade tusentals mellanstadiebarn i att skapa egna recept.

Sedan dess har jag drivit och samarbetat kring en lång rad olika event och workshops: Exceptionell Råvara, Gastronomiska Samtal i Nyköping, Matlandet Sverige, tävlingen Matverk Skåne, utvecklingsprojektet Pilot Dryck på Livsmedelsakademin i Skåne, Kålrotsakademien, Stellagalan, Framtidens frukt. Jag driver idag Skånska Drycker tillsammans med sommelier Carina Olofsson Gavelin och kocken Titti Qvarnström samt Pollinera Sverige som jag har grundat med Lotta Fabricius Kristiansen.

Final i Barnens Matskola.
Final i Barnens Matskola.
På Skånska Drycker med Titti Qvarnström och Carina Olofsson Gavelin.
På Skånska Drycker med Titti Qvarnström och Carina Olofsson Gavelin.

Under 2013–2014 startade jag bloggen Mrs Food för att lyfta kvinnor inom gastronomin, vilket senare ledd till att jag engagerade mig i Stellagalan.

Som kommunikationsansvarig för Svenska Bin har jag arrangerat en lång rad olika smakprovningar och möten för media.

För egna projektet Pollinera Sverige har vi skapat både forum, workshops och releaser, senast för vår utställning SURR! våren 2021.

Jag har besökt Slow Foods matmässor vid fem tillfällen och även arbetat med Slow Food i Sverige, bland annat under Terra Madre i Jokkmokk 2011. Under Cheese i Piemonte 2014 skrev jag för Svenska Dagbladet om världens ostar.

Som utvald Slow Food-delegat dokumenterade jag Visit Swedens satsning på Terra Madre i Turin 2014 då svenska matproducenter samarbetade under konceptet Try Swedish med svenska ostron, renkött, getostar, rågbröd, honung och svenskt brännvin.

När ParaBere Forum hölls i Malmö 2018 arrangerade jag tillsammans med kocken Soniya Sjöberg en unik Glocal Cooking Dinner, som serverade lokal mat och dryck från Skåne till 120 kvinnor inom internationell och inhemsk gastronomi.

Med Nina Christenson, Soniya Sjöberg och Edith Salminen vid Glocal Cooking Dinner i Malmö.
Med Nina Christenson, Soniya Sjöberg och Edith Salminen vid Glocal Cooking Dinner i Malmö.