Skip to content

Jag är en driven kommunikationskonsult med ett hjärta som bultar för gastronomi och hållbarhet. I en rad olika projekt har jag med stor energi arbetat för lokala råvaror, hållbar livsmedelsproduktion, biologisk mångfald och jämställdhet.

En stor del av mitt arbetsliv har handlat om att sprida kunskap och folkbilda – jag gillar utmaningen i att göra komplex information attraktiv och tillgänglig och att jobba långsiktigt. Mina uppdrag har bra spännvidd – från skånska dryckesproducenter och kvinnliga kockar och till svensk honung och pollinerande insekter.

Sedan mitten av 2000-talet har jag med stort intresse tuggat mig igenom svensk gastronomi. Jag har arrangerat och medarbetat i olika projekt, event, mässor, tävlingar och workshops som Barnens Matskola, Exceptionell Råvara, Gastronomiska Samtal, Matlandet Sverige, Svenska Bin, Matverk Skåne, Pilot Dryck, Kålrotsakademien, Dryckesakademien, Stellagalan och Framtidens Frukt. Idag driver jag Skånska Drycker och Pollinera Sverige.

Min kompetens sträcker sig från det första grundläggande konceptet fram till genomförande och spridning i olika kanaler. Genom åren har jag byggt upp ett nätverk av kontakter, leverantörer och samarbetspartners med kvalitet och långsiktighet som ledstjärna.

Jag har arbetat femton år som art director på reklambyrå, fem år som art director och kreativ chef på designbyrå för magasin och tidningar, och snart tjugo år som egenföretagare. 

Min utbildning har jag fått på Beckmans Designhögskola, Poppius Journalistskola och Berghs School of Communication.

Jag har undervisat på både Beckmans och Berghs.

Jag har god förmåga att förstå, tala och skriva även på engelska och tyska. 

CV på Linkedin

Om Anna