Skip to content

PÅGÅENDE PROJEKT:

Stockholm European Capital of Gastronomy, kommunikationsansvarig för det gastronomiska huvudstadsåret i Stockholm under 2023.

Pollinera Sverige, grundare tillsammans med Lotta Fabricius Kristiansen. Vi skapade plattformen pollinerasverige.se med målet att sprida kunskap om pollinering. 2018 lanserade vi Pollineringsveckan, 2019 en prisbelönt serie affischer och kort. Hösten 2020 drog vi igång samarbetsprojektet Kiviks mångfald och våren 2021 skapade vi utställningen SURR. Under 2022 ska vi sprida Pollineringsskolan till utvalda skolor och företag.

Svenska Bin, kommunikationsanvarig sedan starten 2013.
Ansvarig för design och innehåll på hemsida och sociala medier, uppbyggnad av och artiklar till Svenska Bins Newsdesk, samt olika kampanjer för att lyfta svensk honung och lokala biodlare. 

 

TIDIGARE ENGAGEMANG:

Skånska Drycker. Skapade och drev tillsammans med Titti Qvarnström och Carina Olofsson Gavelin föreningen som marknadsförde lokala dryckesproducenter i Skåne. 2018 skapade vi Sveriges första regionala dryckesmässa på Folk, Mat & Möten i Malmö. Under pandemiåret 2020 gjorde vi om vår festival till en roadtrip och besökte alla dryckesproducenter runt om i Skåne samt arrangerade det digitala evenemanget Ciderland. 

Pilot Dryck för Livsmedelsakademien i Skåne, projektledare för utvecklingsprojektet 2018–2019 där jag anordnade workshops om lokala råvaror som humle och malt för ölproduktion, studieresor om skånsk och dansk vinproduktion, workshops om kombucha samt startade arbete med festivalen Skånska Drycker. Läs mer på newsdesk

Matverk Skåne, tävlingsledning 2016 och 2017 i samarbete med Smaka på Skåne.

Dryckesakademien, design och produktion av utställning om Svenska Drycker.

LRF Lantbrukarnas Riksförbund, kommunikatör och formgivare för projektet Exceptionell Råvara.

Hirams kokbok, relansering 2011-2013. Två kokböcker, utställningar på Nordiska museet och grafikens hus samt en köksserie för Almedahls.

Jordbruksverket, strategisk kommunikatör för den digitala satsningen 365 goda nyheter under 2013- 2014.

Relansering av matlegenden Hiram alias Märit Huldt tillsammans med Milena Bergquist 2011–2013.

Flygvapenmuseum i Linköping, utställningsdesign för Pionjärhallen 2010.

Tekniska museet, grafisk form för utställningen Kom.nu.då tillsammans med Susanne Rolf 2010.

IDEELLA UPPDRAG GENOM ÅREN:

Stellagalan, styrelseledamot, ansvarig för mediebearbetning och kommunikation från det att vi skapade den första prisgalan för kvinnor inom gastronomin på Gondolen 2018, fram till att Stellagalans Forum hölls i Malmö april 2021. Stellagalans Newsdesk

Kålrotsakademien Utvald som ledamot. Designade akademiens märke och stod för kommunikationsstrategier och mediebearbetning fram till 2019 då jag överlät min plats på grund av tidsbrist. Akademien arbetar för att lyfta den svenska matens kulturarv.
Film från Kålrotsprovningen 2015 på Mathias Dahlgrens Matbordet

Glocal Cooking Dinner Kurerade och arrangerade middag med lokal mat och dryck från Skåne för 120 kvinnor inom internationell och inhemsk gastronomi tillsammans med kocken Soniya Sjöberg samtidigt som ParaBere Forum hölls i Malmö 2018.

Gastronomiska Samtal i Nyköping, arbetade med kommunikation och sociala media 2016–2017.

Svensk delegat vid internationella ParaBere Forum, som grundades i mars 2015 i Bilbao.
mrsfood.se/swedish-goddesses-of-food-in-bilbao

Slow Food stora mässa Terra Madre i Turin besök vid tre tillfällen och ostmässan Cheese i Bra, Piemonte 2014.
Uppdrag för Visit Sweden 2015.
mrsfood.se/ostmässan i bra

Terra Madre i Jokkmokk 2011, volontärarbete.

Slow Food Haga, i styrelsen 2009–2011.